skip to Main Content
0744 381 107 drcristinapopescu@synergymedicalcenter.ro
Tratamentul Homeopat Constitutional La Copil

Tratamentul homeopat constitutional la copil

Cei mai multi oameni stiu despre homeopatie că ajută la tratamentul răcelilor sau vindecarea rănilor dupa accidente. Însă acestea reprezintă numai vârful aisbergurului.

Homeopatie doar în afectiuni acute?

Doctorul Samuel Hahnemann, medicul german care a pus bazele homeopatiei, a început să o aplice în bolile acute și în  acutizările bolilor cronice. Deși pacienții se vindecau in multe cazuri, bolile reapareau. Pentru Hahneman a fost o mare provocare sa gaseasca o modalitate prin care sa poata trata  cauza care sta la baza dezvoltarii bolilor. El si-a focusat atentia pe starea pacientului de dinaintea aparitiei afectiunii acute. Factorii pe care i-a observat în relatie cu boala priveau persoana în ansamblu, caracteristicile specifice ale acesteia, precum: sensibilitatea la variațiile termice, preferintele alimentare, somnul, dar și comportamentul în general. De asemenea, corelațiile pe care le-a făcut cu istoricul medical al pacientului, dar și cel familial, l-au ajutat să găsească un remediu care să trateze întreaga persoană, si nu numai afectiunea acută. Este vorba despre tratamentul homeopat constitutional , cel care asigura o vindecare profunda și pe termen lung a pacientilor.

Rolul tratamentului homeopat constitutional la copil

Tratamentul constitutiei organismului se bazează pe convingerea că bolile cronice sau recurente reflectă o slabiciune sau o vulnerabilitate specifică în constituția totală a pacientului. Tratamentul homeopat constituțional  al copilului se adreseaza susceptibilității acestuia, predispozitiei înnascute sau dobandite de a dezvolta anumite afecțiuni.

Interviul homeopat poate identifica chiar și factorii stresanti, de mediu sau emotionali, ce pot favoriza aparitia bolilor, care sunt diferite de la un copil la altul. De exemplu, copilul care poate beneficia de remediul homeopatic Calcarea carbonica, nu asimileaza bine calciul, de aceea el se poate îmbolnavi mai ușor în timpul erupției dentare, a episoadelor de creștere sau când învață să meargă.

Alegerea remediului constituțional se face pe baza simptomelor prezentate de pacient, a istoricului medical și a caracteristicilor individuale ale acestuia. Pentru exemplificare, voi prezenta în câteva rânduri remediul homeopatic Calcarea carbonica.

Calcarea carbonica – remediu homeopatic constitutional al copilului

Calcarea carbonica, denumirea în latină a carbonatului de calciu, este un remediu des întalnit în practica homepată. La fel ca și cochilia stridiei din care este preparat acest remediu, Calcarea carbonica este menit sa protejeze și să întărească organismele vulnerabile sau slabite.

Calcarea carbonica poate fi util copiilor cu întarziere în dezvoltarea abilitatilor mentale și fizice (întarzierea învațării mersului și a vorbitului, dentiție dificilă, întarziată). Sugarul are de cele mai multe ori capul mare, rotund (fontanelele se inchid tarziu) si transpira abundent. Frecvent  prezinta dermatită seboreica la nivelul scalpului, ce nu răspunde la tratamentul clasic. Digestia este slabă, cu multă fermentație, abdomenul este marit de volum, iar tonusul abdominal este scazut (unii copii pot prezenta hernie ombilicală). Apetitul este bun, iar greutatea peste media de vârstă. Prefera carbohidratii și ouale. Au tendință la constipatie, dar pot prezenta și diaree la dentiție. Sunt copii precauți, cu numeroase frici, cu lentoare în asimilarea informațiilor noi, dar muncitori și harnici.

La copilul lent, stima de sine poate fi scazută, având teamă de a fi ridiculizat de frați, colegi sau profesori. Copiii mai mari pot acuza dureri de cap după efort mental intens. Au o sensibilitate crescuta la vremea rece și umeda, care favorizează declanșarea afectiunilor acute.

Calcarea carbonica este un remediu care poate corecta susceptibilitatea copiilor la infectiile acute de cai respiratorii- rinofaringite, otite, sinuzite sau bronsite si este un remediu extrem de util când apar dificultati de crestere la copii, somn agitat sau oboseala cronica.

Tratamentul homeopat constitutional – concluzii

Tratamentul homeopat constitutional este foarte important la copil, atât pentru o bună dezvoltare fizică a acestuia, cât și pentru asigurarea unui bun echilibru emoțional. Atingerea ambelor obiective îl vor ajuta pe acesta să dobandeasca încredere in fortele proprii, sa raspunda adecvat provocarilor cu care se confrunta și să își atingă potențialul maxim de dezvoltare pe toate planurile.

Copiii răspund diferit la metodele de educație, disciplinare și comunicare în general. Cunoașterea copilului prin homeopatie măreste șansele de a avea o relație bună parinte-copil și de a crea un mediu cât mai potrivit pentru dezvoltarea acestuia.

De asemenea, tratamentul homeopat constituțional , adresându-se vulnerabilității la boală, ajută organismul să-și recapete forța și să-și îmbunătățească sistemul imun pentru a împiedică în viitor apariția diverselor afectiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top