skip to Main Content
0744 381 107 drcristinapopescu@synergymedicalcenter.ro
Despre Homeopatie

Despre Homeopatie

Despre Homeopatie. Ce este homeopatia si ce afectiuni trateaza

Auzim tot mai frecvent termenul de homeopatie și ne întrebăm, poate, ce presupune această metodă terapeutică și cum ne poate ajuta în redobândirea și menținerea sănătății.

HOMEOPATIA este o metodă holistică de tratament ce se bazează pe principiul similarității, conform căruia o substanță ce produce anumite simptome la omul sănătos este capabilă să le vindece la o persoană bolnavă atunci când este folosită în doze foarte mici și supusă unei proceduri fizice numită dinamizare. La nivel internațional, este una dintre cele mai cunoscute forme de practică medicală complementară ce și-a dovedit valoarea și eficiența, fiind practicată oficial și în România de către medici cu pregătire postuniversitară de specialitate.

Despre Homeopatie – medicamente

Medicamentele homeopate sunt substanțe naturale de origine vegetală, minerală sau animală, obținute prin procedee specifice care le asigură lipsa toxicității. Se pot administra atât sugarilor, cât și femeilor gravide și pot reprezenta o alternativă de tratament eficient și sigur.

Spre deosebire de medicina conventională, în cadrul căreia terapia se adresează specific unei anume afecțiuni, tratamentul homeopat este individualizat pentru fiecare dintre noi, adresându-se organismului ca unui întreg și ținând cont atât de problemele fizice, cât și de cele mental-emoționale ale acestuia. Are un efect profund și asigură o restabilire a stării de sănătate pe termen lung, prin scăderea vulnerabilității la boală.

Din păcate, medicina clasică și-a dovedit limitele atât în tratamentul afecțiunilor cronice, cât și în prevenirea reîmbolnăvirilor. Deși tratează adesea cu succes afecțiuni acute, efectele adverse uneori severe ale medicației alopate îngreunează procesul de vindecare sau determină complicații greu de controlat. Apariția alergiilor multiple medicamentoase cu limitarea posibilităților terapeutice alopate face necesară găsirea de terapii alternative pentru acești pacienți, iar homeopatia poate fi una dintre acestea.

De asemenea, homeopatia poate fi utilizată și atunci când nu se poate obiectiva o cauză organică evidentă pentru suferintele pacientului (vertij, migrene, infertilitate, recurențe infecțioase multiple) și, implicit, atunci când nu se poate aplica o terapie eficientă prin metodele convenționale cunoscute. Mai mult decât atât, apariția infecțiilor cu germeni multirezistenți la antibiotice, precum si recurențele acestora, cu dificultăți reale de tratament optim alopat, ne face să reconsiderăm modul în care ar trebui abordat tratamentul pacienților noștri.

Cu ajutorul homeopatiei, tratamentul se adresează în primul rând terenului pe care se dezvoltă bolile, susceptibilității constituționale a pacientului. Remediile homeopate stimulează și susțin organismul pentru a modula răspunsul acestuia la diferiți agenți externi ce pot influența starea de sănătate. Această metodă de tratament aduce și o înțelegere mai profundă a individualității noastre.

Despre Homeopatie – Afectiuni

Principalele afecțiuni care pot beneficia de tratament homeopat sunt:

  • afecțiuni respiratorii recidivante: rinofaringite, amigdalite, otite, sinuzite, bronșite, pneumonii;
  • afecțiuni digestive: gastrită, ulcer, reflux gastro-esofagian, constipație cronică, diaree, hemoroizi, dishinezie biliară, parazitoză intestinală, sindrom de colon iritabil, hepatite cronice, tulburări de apetit;
  • afecțiuni urinare: infecții urinare, microlitiază renelă, enurezis;
  • afecțiuni genitale: vaginită, anexită, dismenoree, chisturi ovariene, fibrom uterin, infertilitate, afecțiuni ale prostatei;
  • afecțiuni reumatismale;
  • afecțiuni cardiovasculare și metabolice: insuficiență venoasă cronică, varice, dislipidemii;
  • afecțiuni ale sistemului nervos: insomnie, migrene, anxietate, depresie, fobii, oboseală cronică, tulburări de comportament la copii;
  • afecțiuni dermatologice: acnee, veruci, eczeme, vitiligo, infectii recurente cu virus Herpes Simplex;
  • afecțiuni oculare recidivante: blefarite, orjelet (ulcior), salazion;
  • afecțiuni endocrine: mastoză fibrochistică, tulburări de menopauză, dezechilibre hormonale.

Despre Homeopatie se pot spune multe, este un domeniu vast aflat in plina dezvoltare. Recomadarea noastra este sa va documentati doar din surse sigure – medici specialisti in homeopatie.

Ai nevoie de un consult homeopatic? Nu ezita sa ne contactezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top