skip to Main Content
0744 381 107 drcristinapopescu@synergymedicalcenter.ro
Ce Este Homeopatia?

Ce este homeopatia?

Homeopatia – calea naturala de tratament

Homeopatia este o metodă terapeutică complementară medicinei convenționale practicată cu succes pe scară largă în toată lumea. Conform datelor prezentate de Organizația Mondială a Sănătății, homeopatia ocupă locul II în lume ca metodă de tratament după medicină convențională, fiind recunoscută în 80 de țări ca sistem terapeutic.

Fiind o terapie holistică, se adresează ființei umane în totalitatea sa, corp, emoție și minte, permițând individualizarea tratamentului pentru fiecare pacient în parte, cu rezultate imediate dar și pe termen lung mai bune.

Recomandările de tratament homeopat se fac ținând cont atât de simptomele bolii cât și de modul de reacție, caracteristicile specifice și profilul emoțional al pacientului, răspunzând nevoii de restabilire a stării de sănătate pe toate planurile.

Principiul de bază al homeopatiei, enunțat de medicul german Samuel Hahneman în urmă cu 200 ani este reprezentat de legea similitudinii, „Similia similibus curantur”, similarul vindecă ceea ce este similar. Conform acestui principiu, o substanță care produce anumite simptome de boală la omul sănătos este capabilă să le vindece la o persoană bolnavă atunci când este folosită în doze foarte mici și supusă unei proceduri fizice numite dinamizare. În acest mod, remediul homeopatic Apis preparat din veninul de albină, poate vindecă rapid simptomele produse de înțepătura acestei insecte și nu numai, respectiv durerea, roșeața, căldura și edemul local.

Homeopatia este o metodă de tratament blândă, eficientă, personalizată, ce lucrează împreună cu organismul pentru îndepărtarea simptomelor de boală. Aplicarea acestei valoroase metode terapeutice poate aduce beneficii în afecțiunile acute medii sau ușoare prin scurtarea duratei bolii, severității acesteia, și prin scăderea riscului de complicații. În afecțiuni cronice poate fi o alternativă la tratamentele convenționale, reușind să controleze de multe ori simptome neinfluențate de acestea sau potențiale reacții adverse.

Pe termen lung, tratamentul homeopat duce la scăderea riscului de îmbolnăvire și creșterea calității vieții.

Despre medicamentele homeopate puteti afala mai multe informatii aici.

Medicamentele homeopate trebuie administrate doar dupa un consult homeopat al unui medic homeopat specialist. Doamna Dr Cristina Popescu va sta la dispozitie la clinica Synergy Medical Center. Programari la telefon 0744 381 107.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top